Ξεχωριστές,διαφορετικές μέρες...


Κάναμε όλα τα απαραίτητα για να μυρίσει ο σπίτι μας Πάσχα.Βάψαμε τα αυγά μας που μετά βίας δεν έσπασαν όλα,φτιάξαμε τα τσουρέκια μας για πρώτη φορά που έγιναν σαν τούβλα,στολίσαμε όσο αντέχει το σπίτι μας.
Όλοι έχουμε τις δικές μας μνήμες απο τα παιδικά μας χρόνια.Σκεφτόμουν τι ήταν αυτό που με έκανε χαρούμενη όταν ήμουν μικρή.Οι μέρες στο χωριό,τα ζώα,τα χρώματα,η ελευθερία,η ξεγνοιασιά.Οτι δεν έχεις είναι αυτό που αναζητάς πολύ κάποιες φορές,έτσι δεν είναι;Οι διαφορετικές πινελιές των δικών μας ημερών ήρθαν με τον ερχομό ενός κοτόπουλου στο σπίτι.Η Εύα ξετρελάθηκε,το μικρό κοτοπουλάκι όχι και τόσο.Κι εγώ ενώ το περίμενα πως και πως να μας το φέρουν,τώρα περιμένω την μέρα που θα το ελευθερώσουμε γιατί το λυπάμαι μες το κουτί του!Τώρα εκτός απο κοτόπουλο θέλω και κήπο...
Η βόλτα στο χωριό των αγαπημένων μας κοριτσιών της Φωτεινής και της Ελένης ήταν αυτό που μας χρειαζόταν τέτοιες μέρες.Λίγο αλλά υπέροχο.Καθήσαμε 5 ώρες,με ανθρώπους που κάποιους τους γνωρίσαμε μόλις εκείνη την μέρα αλλά μας έκαναν να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας με χαμόγελα και φωνές,η Ευα δεν κατέβαινε απο το κάρο,δεν σταμάτησε να ψαχουλεύει,να τρέχει,να κάνει ποδήλατο,να μαζεύει πέτρες,να ψάχνει τα ζωάκια.Απλά καθημερινά πράγματα που δεν τα έχουμε και μας λείπουν.Το λατρεύω το χωριό...










Δεν έλειψαν οι προετοιμασίες για την μέρα που έρχεται με καφέ,κουβέντα και την Βούλα να πλένει,να καθαρίζει,να κόβει...Μεγάλα λόγια δεν λέω αλλά αυτό ελπίζω να μην χρειαστεί να το κάνω ποτέ.



Νωρίς το απόγευμα πήραμε τον δρόμο του γυρισμού από τον Άγιο Γεώργιο για το σπίτι μας.Γεμάτοι εικόνες  και καλούδια από το χωριό.Η Εύα κοιμόταν για τέσσερις ώρες και σηκώθηκε μόνο όταν της ζήτησα να ταΐσουμε το κοτοπουλάκι μας.




Ξέρω πως οι γιορτές δεν έχουν για όλους όμορφες,χαρούμενες στιγμές.Είναι όμως ξεχωριστές και ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει πως θα τις ζήσει.
"Η ζωή δεν έρχεται έτσι όπως την περιμένεις.Έρχεται όπως είναι.Ο τρόπος που την αντιμετωπίζεις είναι αυτό που κάνει την διαφορά."
Η παρέα,οι άνθρωποι είναι αυτό που σας εύχομαι να έχετε δίπλα σας αυτές τις μέρες.Να είστε καλά!





7 σχόλια:

  1. Υπέροχες εικόνες!!
    Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ....ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ...ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσες κροτίδες πέφτουνε, του Πάσχα την ημέρα, τόσες χαρές σου εύχομαι, να έχεις κάθε μέρα!χρονια πολλα!φιλιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ¸.•°`♥✿⊱╮
    FELIZ PÁSCOA!!!

    ( ),,( )
    (=':'=)
    (,,)♥(,,)
    º°❤.•°º╮

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ..χαρουμενες στιγμες γεματες Αγαπη..να σε καλα..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστός Ανέστη Πένυ μου, με υγεία, αγάπη και να χαίρεσαι την οικογένειά σου! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι εικόνες, τι αναμνήσεις, τι ομορφιά!
    Και του χρόνου με υγεία Πενάκι!
    Χρόνια πολλά και φιλιά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή