Racu...

 Το σεμινάριο τελείωσε.Ένα τρίμηνο ζόρικο με πολλές γνώσεις,ανθρώπους,κούραση,δημιουργία.Ανακαλύψαμε την τεχνική ψησίματος racu.Με την βοήθεια των εκπαιδευτών φτιάχτηκαν ειδικοί φούρνοι γι αυτή την τεχνική.Το αποτέλεσμα όσο και η διαδικασία ήταν απολαυστικά.Κανείς δεν περίμενε τέτοια αποτελέσματα και όλη διαδικασία μοιάζει με τελετουργικό.Ένα τελετουργικό που ξεκίνησα να το γράψω με λόγια αλλά νομίζω τα λόγια είναι περιττά μπροστά στις εικόνες.




Και αυτά είναι μόνο τα δικά μου.Την εμπειρία αυτή την μοιράστηκα με άλλους 12 ανθρώπους που ο καθένας έφτιαξε διαφορετικά αντικείμενα,τόσο ξεχωριστά όσο η προσωπικότητα του καθένα.Μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Μια περίοδος που θα μείνει αξέχαστη.Μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα και την μιζέρια ξαφνικά με κίνητρο τα χρήματα που τόσο μας έχουν κάνει να αναζητάμε όχι για να πλουτίσουμε αλλά απλά για να επιβιώσουμε,με ένα εσπα που μας πετάει ψίχουλα για να μας βουλώσει τα στόματα,γνώρισα έναν κόσμο που δεν ήξερα καν την ύπαρξή του.Σε ένα εργαστήρι παράδεισο με όλα τα απαραίτητα,με 12 ανθρώπους συνοδοιπόρους,χωρίς ανταγωνισμό με αγάπη και όρεξη για κάτι το διαφορετικό,με 3 εκπαιδευτές που προσπάθησαν να μεταδώσουν ότι γνώση έχουν, δεν μπορεί να μου μείνει τίποτε άλλο εκτός απο το οτι ήμουν τυχερή που το έζησα.Και τώρα επιστροφή στην πραγματικότητα,στην αναζήτηση...
Και που ξέρεις...Τώρα που μπήκε το μικρόβιο ίσως να προστεθεί μια ενότητα ¨κεραμική" στο blog...






"Η τεχνική του Raku στην κεραμική προέρχεται από την Ιαπωνία, και οφείλεται στον Raku Chojito -16 αιώνας- που την εφάρμοσε για τα σκεύη της τελετής τσαγιού.
Τα Γιαπωνέζικα μπώλ Raku ήταν σε απόλυτη συμφωνία με το πνεύμα της όλης τελετής. Απλά οικεία φτιαγμένα στο χέρι με ελάχιστα εργαλεία. Το ιδεόγραμμα του Raku σημαίνει "ευχαρίστηση" , "χαρά" . 
Προσεγγίζοντας την κεραμική μέσα από την τεχνική Raku, επιταχύνεται η όλη διαδικασία κατασκευής ενός αντικειμένου. Με αυτό τον τρόπο εισάγεται στην τέχνη της κεραμικής ο αυθορμητισμός και η αμεσότητα ποιότητες που συνήθως χάνονται στην συνηθισμένη ρουτίνα του εργαστηρίου."
                                                  facebook/Κεραμική Ιθάκη



6 σχόλια:

  1. πραγματικα εντυπωσιακες οι φωτογραφιες!
    λεω να το συνεχισεις μην το αφησεις, αφου ειναι κατι που σου δινει τοση χαρα!μπραβο κ παλι μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γουάου !!!! Μπράβο σου !!!! Πολύ ωραία φάση φαίνεται να είναι η κεραμική και αυτή η Ιαπωνέζικη τεχνική Raku πολύ μου αρέσει !!! Υπέροχες οι κεραμικές σου δημιουργίες !!!!! Μοιάζουν και με αρχαία σκέυη !!!
    Ωραία λοιπόν !!! Σίγουρα θα το συνεχίσεις !!! Φαίνεσαι πολύ ενθουσιασμένη με όλη αυτή την εμπειρία !!!!
    Φιλιάαα !! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέχασα να σου πώ πόσο μου. Αρέσουν οι φωτογραφίες σου !!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο ρε Πένυ!!!!Τέλεια!!!!!!!!!!!!Όλα φοβερά το ένα καλύτερο από το άλλο!!!Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φανταστικές δημιουργίες και πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχα ρακού πραγματικά ! Έχοντας αρχίσει κι εγώ μαθήματα κεραμικής ξέρω πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις τόσο όμορφο αποτέλεσμα ! Καλή συνέχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή