Σεμινάριο Κεραμικής


Πέρασαν 2 μήνες απο την αρχή του σεμιναρίου.Ο πρώτος ήταν αρκετά  πιεστικός λόγω θεωρίας.Κάτι που δεν το περιμένεις ξεκινώντας σεμινάριο κεραμικής. Ενας μήνας χημεία και μαθηματικά...Γύρισε το μάτι μου.Σαν τα παιδάκια λοιπόν,όλοι 30 και βάλε, καθίσαμε στα θρανία.Πρωτόνια,νετρόνια,ηλεκτρόνια,άτομα,μόρια,στοιχεία για να καταλήξουμε στα υλικά και τις συνταγές που χρειάζεται να γνωρίζουμε σε σχέση με τον πηλό. Τελικά ήταν κάτι απαραίτητο αλλά ένας μήνας έκατσε βαρύς. Η κεραμική δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται και ένας κεραμίστας για να μπορεί να δουλέψει με μέθοδο χρειάζεται να κατέχει πολλές περισσότερες γνώσεις απ'όσες φανταζόμουν.Το διάστημα πολύ μικρό για να πω οτι το κατέχω αλλά το αποτέλεσμα ανταμοίβει αυτή την μικρή προσπάθεια.Ξεκινήσαμε λοιπόν στο εργαστήρι με μικρα αντικείμενα, μικρογλυπτική, τασάκια, κουτιά.Τα δικά μου είναι διακοσμημένα με σίδηρο, γυαλί και διαφορετικά γυαλώματα.

Το πρώτο μου τασάκι ψάρι


Το μάτι. Για την μικρή μια θάλασσα για τον μίκυ!








Το αγαπημένο μου αγαλματάκι.Εφτιαξα άλλο ένα για την συλλογή μου,φτιαγμένο απο τα χεράκια μου.


Με το κεράκι μέσα δείχνει υπέροχο...


Σπιτάκια,σπιτάκια,σπιτάκια...







Αυτά είναι τα πρώτα ψησίματα.Στην αναμονή οι πιατέλες μου.



Ο ήλιος είναι ένα σχέδιο του Riccardo Biavati.Τα έργα του είναι όλα βγαλμένα απο παραμύθι...




Η πόλη μου που αν αντέξει και δεν σπάσει μέχρι το τελικό στάδιο πολύ θα χαρώ..


Θα έχει και συνέχεια.Μας έμεινε ενάμιση μήνας ακόμη αλλά το μικρόβιο το έχω κολλήσει και ελπίζω να το συνεχίσω και μετά απο το τέλος του σεμιναρίου.Μεγάλη υπόθεση,πολυτέλεια να έχεις τρόπους να δημιουργείς και να συναντάς ανθρώπους που θέλουν να σε καθοδηγήσουν σε καινούριους δρόμους.

Καλημέρα!Καλή εβδομάδα με όρεξη και χαμόγελα!




4 σχόλια:

  1. Τι όμορφα όλα!!!!!Καλή συνέχεια και περιμένουμε κι άλλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. WOW!!! Congratulations, they are all wonderful!!! Bravo, great work!!!!
    I especially love the fish and the eye, the glazings are amazing! I would love to work with ceramic and apply it to jewelry! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΞΙΖΕ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΗΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική δουλειά!!!! Μπράβο σου πραγματικά!!!! Εύχομαι να το συνεχίσεις, το προχώρησες ήδη πολύ και νομίζω αξίζει τον κόπο!!!! Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή